IDENSITAT 2012: (en progrés)

OUTERNET RIZOMÀTICA DE PRECOMPUTADORA:

Es pretén “visibilitzar” altres realitats quotidianes de segments de la població que no accedeixen fàcilment a poder exterioritzar o compartir  les seves preocupacions diàries, amb la resta de la societat, que viu connectada en una realitat compartida on els seus membres, a priori, gaudeixen d’un estatus d’igualtat de drets.

Per aconseguir aquesta visibilització es proposa la distribució de petites instal·lacions fetes amb deixalla instal·lades en aparadors d’establiments comercials o altres espais públics. Essencialment televisors i aparells d’emmagatzematge i reproducció d’informació, tipus reproductor de DVD, Mp3, o cassette d’àudio o vídeo. Tots ells aparells de consum de masses hiper-produïts, que seran obtinguts de deixalleries i altres finals de la cadena de consum de béns.

Es centra el focus en un grup d’interns de la presó de Lledoners, amb qui el col·lectiu realitza un projecte de suport de producció musical, als quals se’ls ofereix la possibilitat de compartir en societat, d’una forma directa,  pensaments o idees que poblen la seva vida quotidiana.

Les dades recollides pel col·lectiu durant la sèrie de visites i projectes duts  a terme en els mesos de febrer a abril a la presó, en forma de gravacions d’àudio i vídeo, conformen el material base per a la intervenció a l’espai públic de Manresa.

Aquesta intervenció consisteix en distribuir instal·lacions de petit format en espais públics de la ciutat o en aparadors d’establiments comercials, que podrien romandre un temps per determinar en funcionament.

La instal·lació tipus per aquest projecte, que es disposarà a cada indret, consisteix en un televisor domèstic, un reproductor de DVD domèstic i un sensor i circuiteria per gestionar la interacció amb el públic. Un clip de vídeo es reproduirà aleatòriament quan hi hagi moviment de públic davant del televisor. L’àudio prové exclusivament de l’altaveu del televisor, i per tant és ajustable i adaptable a les condicions de cada espai. Portem la deixalla a l’aparador de les botigues.

La idea és que cada persona del públic que es posi  al davant del televisor, o passi pel davant, generi un clip, amb un ratio de 1:1, és a dir creant una relació de proporcionalitat entre un membre “lliure” de la societat i un membre que no és, almenys temporalment, igual de  “lliure”.

No cal dir que simplement per aquest fet, i pel que implica, no gaudeix de les mateixes possibilitats d’expressió cap als altres o, en tot cas, amb un ratio molt diferent.

Es disposen les instal·lacions al bell mig de la via pública, amb la clara intenció de generar aquesta comunicació gairebé impossible, o molt difícil,  en circumstàncies normals, amb l’ ànim de provocar reflexió o discussió al voltant de la realitat que comporta la vida en una presó.

+ info: O.R.P.

+info: Idensitat website

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: